top of page

Lotus Nutrients

De grond- en bladmeststoffenspecialist; het adres voor de betere potgronden en schors.

Verdeler van PHC in België.

Knipsel logo lotus.PNG

Gelegen in Laarne, is Lotus Nutrients al sinds 1968 een product georiënteerde verkooporganisatie waarbij gespecialiseerde mestproducten onder meer onder eigen merknaam en eigen productspecificaties verkocht worden. Daarnaast worden nog andere merkproducten verkocht op basis van alleenverkoop en groothandel in meststoffen. Een uitgebreid assortiment meststoffen wordt vanuit een beperkt aantal grote locaties bij de klant afgeleverd.


Bij Lotus Nutrients kunnen professionals uit de land- en tuinbouwsector terecht voor Lotus meststoffen die zijn onderverdeeld in potgronden, organische korrelmest en bladvoeding. Voor vakmensen en tuincentra bestaat ons aanbod uit organische korrelmest, diverse potgronden en schors, alles verpakt in zakken. 


Ons assortiment meststoffen, potgrond en schors is samengesteld mede op basis van literatuuronderzoek evenals praktijkgegevens en technisch onderzoek. 


Doordat wij sinds 1968 gespecialiseerd zijn in mest, zijn wij in staat om onze klanten uitvoerig te informeren over een breed pakket meststoffen, zowel in vaste vorm als in vloeibare vorm. Ook kunnen wij onze klanten de nodige informatie bieden over onze verschillende soorten potgronden en schors.

​Als verdeler van Plant Health Cure in België, kunt u bij Lotus Nutrients ook terecht voor de aankoop en gewenste informatie omtrent al hun producten.

Over ons: Over ons

Lotus producten doen meer dan andere meststofproducten

Lotus Nutrients gebruikt uitsluitend organische en natuurlijke meststoffen voor de fabricage van uitgekiende samenstellingen voor uw tuin, fruitkwekerij, groentekwekerij of boomgaard. Deze meststoffen hebben veel voordelen.


  • Lotus spoelt organische mest niet uit zoals kunstmeststoffen. Hierdoor komt alle toegevoegde mest ten gunste van de plant.

  • Met het geven van organische mest voegt U organische stof toe, wat geen enkele kunstmeststof kan.

  • Lotus organische meststoffen zijn zeer arm aan cadmium, kunstmeststoffen niet.

  • Lotus organische mesten zijn rijker aan de noodzakelijke elementen, de hoeveelheden van het te gebruiken materiaal zijn hierdoor veel kleiner. Dus geen onnodig gesjouw.

  • Lotus organische mesten zijn hygiënischer, alle producten zijn gekruimeld en gedroogd. Dit geeft geen vieze handen of kleding en ook geen stank.


Het grootste voordeel van Lotus is dat de meeste producten langzaam vrijkomen en dat er geen 5 à 6 giften per jaar nodig zijn. We spreken over Lotus traagwerkende meststoffen. 


Bovendien is het inwerken van Lotus organische meststoffen gemakkelijk uit te voeren. Licht inharken is voldoende.

Winelands
Over ons: Tekst

Duurzame mind-set

Vandaag de dag moet iedereen rekening houden met het milieu. Opmerkingen als nitraat-belasting en ammoniakvervluchtiging worden steeds vaker vernomen en aan deze argumenten kan men niet meer voorbijgaan. Bij gebruik van Lotus meststoffen wordt het milieu in veel mindere mate belast dan bij andere meststoffen.

logo_hors-produit_NL.jpg
Over ons: Citaat

Als de grond en de plant U nodig heeft, kies Lotus Nutrients.

Over ons: Citaat
bottom of page